De Spaanse vleugelverdediger Álvaro Arbeloa en de Kroatische spits Ivica Olic hebben besloten om hun voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Árbeloa speelde afgelopen seizoen voor West Ham United, terwijl Olic uitkwam voor 1860 München.

De 34-jarige Árbeloa maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Real Madrid naar West Ham United. Dit seizoen kwam hij slechts 4 wedstrijden in actie voor The Hammers. El Espartano (De Spartaan) kwam uit de jeugd van Real Zaragoza terecht bij Real Madrid, alvorens verkocht te worden aan Deportivo La Coruña. In de winterstop van 2007 vertrok de vleugelverdediger naar Liverpool en keerde 2,5 jaar later terug bij Real Madrid. Árbeloa heeft 58 interlands voor Spanje gespeeld, waarmee hij Wereldkampioen en 2x Europees kampioen werd. Met Real Madrid won hij 2x de Champions League, de UEFA Super Cup, 2x de Spaanse Beker, 1x Landskampioen van Spanje, 1x Spaanse Supercup en 1x het WK voor clubteams. Árbeloa heeft aangegeven graag een functie bij Real Madrid te willen bekleden.

De 37-jarige Olic heeft in zijn carrière voor veel verschillende clubs gespeeld. Hij begon in 1997 bij NK Marsonia, waarna hij werd opgepikt door Hertha BSC. Daar brak de in Davor geboren spits niet door en keerde terug bij NK Marsonia. Via NK Zagreb en Dinamo Zagreb kwam de Kroaat terecht bij CSKA Moskou. In 2007 keerde Olic terug in Duitsland, namelijk bij HSV. Zijn hoogtijdagen beleefde hij bij Bayern München. Via VFL Wolfsburg en weer HSV kwam hij vorige zomer terecht bij 1860 München. Daar gaf hij vandaag aan dat zijn actieve carrière voorbij is. Olic speelde 104 interlands voor Kroatië, waarin hij 20 keer scoorde. Daarmee staat hij op de vierde plek van meest gespeelde interlands ooit voor de Kroaten. Zijn Europese hoogtepunt beleefde hij bij CSKA Moskou, waarmee hij in het seizoen 2004/05 de UEFA Cup won.

Advertentie