Langzaamaan beginnen de speelsteden zich klaar te maken voor het EK. Binnensteden worden versierd, spandoeken van de clubs worden uit het stadion gehaald en de eerste informatiebijeenkomsten voor de vrijwilligers zijn gehouden. Met nog 3 weken te gaan tot de eerste wedstrijd, Nederland-Noorwegen, is het tijd om Groep B voor te stellen. 

Duitsland:
De dames van Duitsland zijn, net als de heren, van wereldklasse. In 2003 en 2007 won Die Nationalelf het Wereldkampioenschap voetbal, dat maakt Duitsland het enige land waar zowel de mannen als vrouwen een keer wereldkampioen zijn geworden. De Duitse vrouwen zijn op EK’s ijzersterk, van de 9 deelnames hebben ze 8(!) keer het toernooi weten te winnen. De bondscoach van de Duitsers is oud-voetbalster Steffi Jones. Als verdedigster speelde ze 111 interlands en won ze 3x het EK. Nu zal ze proberen om als trainster ook het EK te winnen. Uitgaande van de sterkte van het team en eerdere toernooien is Duitsland toch wel de grootste favoriet voor de eindzege.

Italië:
De afgelopen 4 EK’s werden de vrouwen van Italië steeds in de kwartfinale uitgeschakeld. In 1993 en 1997 haalde de Azzurre twee keer de finale, maar deze werden allebei verloren. Opvallend is wel dat de Italiaanse dames de afgelopen 4 WK’s niet van de partij zijn geweest. Mede daarom zijn ze gebrand om dit EK een prestatie van formaat neer te zetten. Onder leiding van Antonio Cabrini, die 14 seizoenen voor Juventus uitkwam en Wereldkampioen met Italië is geworden, gaan de dames op jacht naar minimaal weer een kwartfinale plek.

Rusland:
Of Poetin aanwezig zal zijn, net als bij de mannen tijdens de Confederations Cup, is zeer onwaarschijnlijk. Wel zou je de Russische vrouwen dezelfde status kunnen geven als de mannen, ze zijn het net niet. In 1995 haalden ze de kwartfinale op het EK, dat is tevens de beste prestatie ooit op het toernooi. WK’s zijn er ook amper, maar twee keer hebben de vrouwen van Rusland zich ooit weten te plaatsen. Bondscoach is de oud-voetbalster Elena Fomina. In haar actieve carrière kwam ze alleen maar uit voor Russische voetbalelftallen.

Zweden:
Eenmalig Europees kampioen Zweden is een serieuze uitdager voor de Duitsers. De laatste zes edities haalde de Damlandslaget steeds minimaal de kwartfinale. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 kwamen ze in de finale terecht, maar verloren ze deze van de Duitse vrouwen. Genoeg reden om dit toernooi zoete wraak te nemen in de groepsfase. Onder leiding van Pia Sundhage zullen de Zweedse dames proberen dit te bewerkstelligen.

De wedstrijden van Groep B:
17 juli 2017: Italië-Rusland (Het Kasteel, Rotterdam)
17 juli 2017: Duitsland-Zweden (Rat Verlegh Stadion, Breda)
21 juli 2017: Zweden-Rusland (De Adelaarshorst, Deventer)
21 juli 2017: Duitsland-Italië (Koning Willem II Stadion, Tilburg)
25 juli 2017: Zweden-Italië (De Vijverberg, Doetinchem)
25 juli 2017: Rusland-Duitsland (Stadion Galgenwaard, Utrecht)