In groep B werden de laatste wedstrijden afgewerkt. Het leek er na de twee eerste speelronden al op dat Duitsland en Chili zouden doorstoten en dat werd dan ook omgezet in de realiteit. 

Duitsland 3-1 Kameroen

Joachim Löw roteerde en zo kregen enkele nieuwe jongens een kans in het nationale elftal van Duitsland. Broos stelde zijn sterkste elf op, met het oog op een eventuele stunt.

De eerste helft was erg matig. Kameroen was slordig in de opbouw en de Duitsers waren duidelijk niet helemaal op elkaar ingespeeld. De grootste kans was voor Kimmich, maar zijn kopbal ging voorlangs. De terechte ruststand was 0-0.

In de tweede helft kregen we meer spektakel te zien. Het begon met een vroeg openingsdoelpunt van Duitsland in de 48e minuut, een staalhaard schot van Demirbay. Daarna kreeg Siani rood, een kaart die eigenlijk voor Mabouka was bestemd. De VAR zette de scheidsrechterlijke fout recht.

Timo Werner leek de boeken te sluiten in de 66′ minuut: hij kopte een voorzet van Kimmich overhoeks in doel. De 10 Kameroeners gaven toch niet op en Aboubakar knikte het leer voorbij Ter Stegen, met nog 12 minuten op de reguliere klok. Werner maakte de wedstrijd amper 3 minuten later alsnog dood: 3-1. Duitsland naar de halve finale, Kameroen naar huis.

Chili 1-1 Australië

Ryan moest zich al vroeg in de wedstrijd onderscheiden op een poging van Vidal. Ook Sanchez ging zijn kans en de eerste speelhelft, maar zijn schot werd geblokt. Aan de overkant zagen we twee kansen van Troisi: eerst redde Bravo, wat later werd de doelman ‘gechipped’ door dezelfde Australiër. 1-0, vlak voor de pauze.

In de tweede helft moest Chili de scheve situatie rechtzetten. Toch was de eerste kans een kopbal van Juric, Bravo kon een dubbele achterstand net vermijden. In minuut 67′ werd het 1-1, Rodriguez was de doelpuntenmaker. Erop en erover moest Alexis Sanchez gedacht hebben, maar zijn kopbal ging net langs het doel van Ryan.

Zo eindigde deze wedstrijd op 1-1. Chili naar de halve finale, voor Australië zit het toernooi er (zoals voorspeld) op.

Balans:

Wereldkampioen Duitsland heeft genoeg aan een experimentele selectie om de groepswinst veilig te stellen, Chili wordt tweede en stoot eveneens door.

Programma halve finales:

Portugal – Chili (28 juni)

Duitsland – Mexico (29 juni)