Wilfred Ndidi is stilaan een revelatie aan het worden in de Premier League. Ndidi is nu 5 maanden in Leicester en won al de award ‘Young Player Of The Year’, een prijs die ook al Eden Hazard en Delle Alli wonnen. De altijd goedgezinde Nigeriaan was zo vriendelijk om tijd te maken voor een interview.

-Wat is de mooiste herinnering uit je Genk-periode?

 Mijn mooiste herinnering? Wel, ik heb veel mooie momenten beleefd, maar als ik er toch eentje moet kiezen is het mijn doelpunt in de play-offs tegen Club Brugge.

-Heb je nog veel contact met mensen uit Genk?

Ja, ik bel dagelijks met hen. Onder andere met Ally Samatta, Thomas Buffel en Bennard Kumordzi. Ook met Christian Kabasele (nu actief bij Watford). Wij jennen mekaar voortdurend op instagram (lacht). Een tijdje geleden waren ook clubmedewerkers uit Genk naar een wedstrijd van me komen kijken tegen Tottenham, dat deed me heel veel plezier.

-Volg je de prestaties van Genk nog?

Ja, natuurlijk volg ik ze nog! Een tijdje geleden was ik eens teruggekomen, voor de match tegen Celta De Vigo. Het was schitterend hoe de supporters mij toen onthaalden. Aan hen denk ik ook nog veel, de Genk-supporters zitten voor altijd in mijn hart.

-Wat trok je het meeste aan om voor Leicester te komen spelen?

Wel, de fans, de sfeer, het team, de spelers en de coaches. Eigenlijk vond ik alles aan deze club wel aantrekkelijk. De mensen zijn hier allemaal even warm, de spelers, de coach en ook vooral de fans. Zij doen allemaal zeer hard hun best om het mij naar mijn zin te maken.

-Had je veel moeite om gewend te raken aan het spel van Leicester?

Neen, niet echt. Ik heb mij heel vlot kunnen aanpassen hier. Het is heel goed gegaan. Ik werd ook heel goed opgevangen door mijn medespelers.

-Je had meteen een basisplaats veroverd op het middenveld van ‘The Foxes’, had je dat verwacht?

Het was een hele grote verrassing, ja dat wel. Ik doe ook mijn uiterste best om hard te werken en dat loont altijd. Die basisplaats zag ik dus als een beloning voor mij.

Had je verwacht dat je na 4,5 maand al de award voor ‘Young Player Of The Year’ kreeg?

Nee, helemaal niet. Ik vind het een hele eer, en ik ben er nog steeds heel gelukkig mee, echt heel gelukkig (glimlacht).

-Je koosnaampje in Genk was ‘de teddybeer’, hoe noemen ze je in Leicester?

Ze noemen mij gewoon bij mijn naam (lacht). In Genk was ik vaak het mikpunt van plagerijen, maar dat is hier in Leicester nog steeds zo (glimlacht). Ze proberen altijd met mij te dollen.

-Je staat ook in de belangstelling van de absolute topclubs in de Premier League. Is er een transfer aan de orde deze zomer?

Euh, op dit moment zeker niet. Het enige wat ik wil is spelen en dat doe ik hier ook (glimlacht). Ik voel ook dat ik nog stappen moet zetten en dat ik dat hier het best kan doen.

-Als laatste vraag, heb je een boodschap voor onze lezers, waar er ook veel Genkies bijhoren?

Zoals ik net al zei, ben ik al eens langs geweest tegen Celta De Vigo. De manier waarop ik ontvangen was, was warm en hartelijk. Ik mis ze heel erg, maar ik ben nu ook gelukkig. Ik mag gelukkig zijn dat ik de Genk-fans heb mogen kennen in mijn carrière. Die momenten zal ik nooit meer vergeten. Ik hou van ze, allemaal!

 

Wij danken Wilfred Ndidi heel erg voor de tijd die hij heeft vrijgemaakt voor ons en wensen hem alle succes in zijn carrière!