KV Mechelen begon vorig weekend al met een kleine fandag om het nieuwe seizoen te starten. Na een week van rustige trainingen stond er gisteren een eerste oefenwedstrijd op het programma. Naar jaarlijkse gewoonte werd deze afgewerkt op de terreinen van vierdeprovincialer VC Rijmenam. Deze wedstrijd was ten voordele van vzw Ter Heide, een organisatie voor bijzondere jeugdbijstand.

Voor veel mensen is deze wedstrijd een jaarlijkse traditie. Eerste ontspanning na een drukke examenperiode of het begin van de zomer. Jong en oud kwam weer afgezakt om hun helden voor het eerst in een lange tijd aan het werk te zien. KV Mechelen had absoluut geen moeite met Rijmenam. Na het laatste fluitsignaal stond de monsterscore van 0-12 op het bord.

Toch waren er een aantal afwezigen in de kern van Malinwa. Vaste waarden Rits, Coosemans, Cocalic, De Witte, Moris, Leal en Kolovos waren er niet bij. Bjelica was er wel bij, ondanks het feit dat hij met een blessure sukkelt. Hij heeft zich voor de match wat losgelopen, maar is niet in actie gekomen op het veld. Nieuwe aanwinst Pedersen sluit pas maandag aan bij de groep. De selectie was goed gevuld met eigen jeugd en een tester. Deze tester, Soumah, mocht in de eerste helft aantreden en maakte geen slechte beurt. Hij traint ook al een tijdje mee met de groep.

Bij de rust stond het 0-4 voor de Maneblussers na een matige prestatie. Daarin zagen we nog een nieuwe aanwinst van KV Mechelen: Faycal Rherras. Hij startte op rechtsachter, maar kwam vaak naar voren om Croizet steun te bieden. Gretigheid zat zeker in hem, maar was fysiek nog niet sterk genoeg. Dat komt waarschijnlijk door de ramadan waar hij aan meedoet.

In de tweede helft was het voetbal beter en aangenamer om naar te kijken. Het was gebalanceerde mix van jeugd- en basisspelers. De absolute uitblinker van de tweede helft was de 18-jarige Burkinese spits Hassane Bandé. Hij maakte een hattrick en gaf een zeer goede indruk. Zijn prestatie was zeker een beeld waarom de club hem voor twee jaar vastlegde. Ook linksachter Cobbaut leverde een goede prestatie. Zijn snelheid op de flank na een een-tweetje met een ploegmaat was moordend voor de rechtsachter van Rijmenam. Die tactiek leverde hem ook zeker een stuk of drie assists en een doelpunt op. Fysiek was hij absoluut de sterkste op het veld. Ook Matthys maakte een goede beurt. Hij speelde eerder als een jeugdspeler dan een ervaren speler van zijn leeftijd. Tim heeft het nog steeds in zich!

Op zondag speelt Mechelen haar tweede oefenmatch op GR Katelijne. Het seizoen is eindelijk weer begonnen na een lange voetballoze periode.