KAA Gent vertrekt vandaag op stage naar Jupille, maar doet dat zonder Rob Schoofs, Darko Bjedov en Jérémy Perbet. Zij mogen KAA Gent verlaten en hebben er geen toekomst meer. Thomas Foket vertrekt ook niet mee omwille van een transfer.

Een succesverhaal werd de transfer van Rob Schoofs niet bij Gent. Schoofs werd 1,5 jaar geleden overgenomen in de winter van STVV, maar kwam toen onder andere door Kums niet aan het spelen toe. Toen Kums vertrok vorig seizoen, zagen de supporters van KAA Gent in Rob Schoofs hun nieuwe Sven Kums, maar Vanhaezebrouck raakte niet overtuigd en liet Schoofs maar sporadisch spelen. Schoofs zou in de belangstelling staan van Waasland-Beveren en KV Mechelen, al is KVM het meest concreet. Een transfer zou er snel kunnen komen.

Darko Bjedov werd pas in januari gecontracteerd, maar de spits uit Macedonië kreeg echter nooit een kans bij AA Gent. Hij moet dan ook na een paar maanden de club al verlaten. Hij speelde slechts in 3 wedstrijden mee.

Jérémy Perbet werd begin vorig seizoen aangekocht als extra spits, maar ook hij heeft echt nooit in de plannen van Vanhazebroeck gepast. Perbet speelde vorig seizoen in alle competities samen 42 wedstrijden, waarin hij 16 keer tot scoren kwam. Gent had meermaals de overwinning te danken aan hun goaltjesdief, maar ook van hem was Vanhaezebrouck niet wild. In de winterstop had Perbet bijna de overstap gemaakt naar Racing Genk. Perbet is de topprioriteit voor Charleroi, maar de transferprijs is momenteel het struikelblok.

Thomas Foket gaat ook niet mee op stage. Een transfer zou nu in stroomversnelling kunnen komen en KAA Gent rekent dus ook niet meer op zijn diensten voor volgend seizoen.

 

Advertentie