Afgelopen zaterdag werd het voor het het Amerikaanse publiek duidelijk dat de (halve) Nederlander niet alleen talent heeft in het voetbal, maar ook dat hij een eerlijke voetballer is: ”Natuurlijk wil ik winnen, maar niet met vuil spel.”

Philadelphia Union nam het op tegen D.C. United, waar Union uiteindelijk de overwinning pakte met 1-0.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 74e minuut. Medunjanin (Philadelphia) en Acosta (D.C. United) streden samen om de bal. Na een schouderduw viel Medunjanin op de grond en in de herhaling leek het of Acosta ook natrapte. De scheids trok daarmee een directe rode kaart voor de speler van United.

Daarna liep de scheids onder protest van D.C. United naar Medunjanin en vroeg hem of hij een schop voelde, waarop Medunjanin antwoordde ”Nee, volgens mij niet, volgens mij was het alleen maar een duw.”. De scheids trok zijn rode kaart vervolgens terug.

D.C. United coach Ben Olson prees de Bosnische international: ”Hij laat zien een eerlijke voetballer, maar ook een eerlijk persoon te zijn.”

Teamgenoten van Philly Alejandro Bedoya en Oguchi Onyewu: ”Wij weten niet waarom hij het deed, misschien wil hij de FIFA Fair Play Award winnen.’Misschien is hij beste vrienden met Acosta en gingen ze later op de avond uit eten en willen ze dat niet doen op een negatieve toon.”, grapten de twee in de kleedkamer.

Verder vertelde Medunjanin: ”Natuurlijk wil je winnen, maar je kan of een smerige pot spelen of je kan spelen met fair play. Misschien als het gelijkspel was, dat ik het dan niet had gedaan, haha.”

Advertentie