De Kanaries zagen met Pieter Gerkens en Stef Peeters deze maand al twee sterkhouders vertrekken. Versterking was aan de orde en dezer dagen maakten de Zuid-Limburgers daar ook werk van. Het wierf in één klap 3 spelers aan. Daarnaast heeft aanvaller Vetokele nu ook eindelijk zijn krabbel gezet.

Met Charisis en Kitsiou huurt STVV twee spelers van de Griekse subtopper PAOK Saloniki. Charisis (22) is een middenvelder die het best tot zijn recht komt op de nummer 8. Hij moet het vertrek van Gerkens (naar Anderlecht) en Peeters (naar SM Caen) gedeeltelijk opvangen. Eerder kwam hij ook al uit voor PAS Giannina. Zijn land -en ploeggenoot Kitsiou (26) is dan weer een vleugelverdediger. Hij speelde 2 keer voor de Griekse nationale ploeg en moet de vertrokken Bagayoko vervangen. De twee Griekse aanwinsten worden woensdag voorgesteld.

Ook voorin versterkt Sint-Truiden zich. De 24-jarige Botaka komt transfervrij over van het Engelse Leeds United die de spelers vorig seizoen uitleende aan Charlton. Hij kan het best uit de voeten op de rechterflank. De Nederlander met Congolese roots speelde in het verleden al een korte periode in België bij Club Brugge. Ook passeerde hij bij Belenenses (Portugal) en Excelsior (Nederland). Bokata tekent een contract van 3 jaar.

Nog meer goed nieuws voor de Kanaries want Vetokele heeft na een twijfelachtige periode nu toch zijn handtekening gezet voor een verlengd verblijf op Stayen. Met het vertrek van Leko ontstond er even onzekerheid over het al dan niet blijven van de Angolese Belg, maar die onzekerheid is nu dus van de kaart. Vetokele is volgend seizoen gewoon opnieuw te aanschouwen in Haspengouw en wordt een jaar langer gehuurd van Charlton.

Advertentie