KRC Genk is vandaag op stage vertrokken, al is dat zonder Laszlo Köteles en Yoni Buyens. Beide spelers komen terug van uitleenbeurten aan respectievelijk Waasland-Beveren en Westerlo, maar krijgen dus geen kans meer om zich te bewijzen. Ook Tino Sven Susic is niet mee op stage.

Laszlo Köteles en Yoni Buyens moeten deze week nog niet starten, ze zullen volgende week aansluiten, al is dat wel bij de beloften. Met Nordin Jackers, Gaëtan Coucke en binnen een paar dagen ook zeer waarschijnlijk Danny Vukovic, beschikt Genk over 3 doelmannen en is er dus geen plaats meer voor Köteles.

Ook voor Yoni Buyens is er geen plaats meer op het middenveld, want Genk beschikt nu over een zeer goed middenveld met onder andere Pozuelo, Malinovskyi, Berge, Heynen, Schrijvers en Zebli. Voor Köteles is het windstil op transfergebied. Yoni Buyens zou naar zijn ex-ploeg Charlton Athletic kunnen.

Ook Tino Sven Susic mag opkrassen. De Bosniër werd een jaar geleden met de grote trom binnengehaald als de opvolger voor Neeskens Kebano, die naar Fulham FC vertrok. Susic veroverde snel een plek in de ploeg onder Maes, maar het probleem waren zijn statistieken: 1 doelpunt tegen Athletic Bilbao en 0 assists. Susic verdween uit de basis na een tijdje onder Maes en onder Albert Stuivenberg moest hij ook niet rekenen op veel speeltijd. Susic verzamelde nog een paar invalbeurten en mocht nog één keer starten tegen Waasland-Beveren als spits, waar het 0-0 eindigde en Susic al zijn krediet verspilde. Er zou interesse zijn vanuit Turkije en Italië, Bologna FC wordt genoemd.

Advertentie