De eerste wedstrijd in de halve finale van de Confederations Cup werd gespeeld door Portugal en Chili. Portugal kon geen beroep doen op sterverdediger Pepe, terwijl Claudio Bravo voor de tweede keer dit tornooi tussen de palen stond bij Chili.

Eerste helft

De wedstrijd begon met een grote kans aan beide kanten. In de vijfde minuut werd Eduardo Vargas alleen op doel gestuurd door Alexis Sanchez, maar de spits kreeg de bal niet voorbij doelman Rui Patricio. Nog geen twee minuten later kwam Portugal bijna tot scoren. Ronaldo bediende Silva met een perfecte voorzet vanop links, maar de Portugese spits trapte de bal recht op Claudio Bravo.
Rond het half uur kwamen de Chilenen het meest opzetten met verschillende pogingen richting doel.

Tweede helft

In de tweede helft bleven beide ploegen goed voetbal spelen en kansen creëren. Een tiental minuten na de rust testte Vargas de reflexen van Patricio met een halve omhaal. Aan de overkant hield Bravo een schot van Cristiano Ronaldo uit zijn doel.
Op het uur kreeg Arturo Vidal de kans om aan te leggen, maar zijn schot vloog een halve meter over de kooi van de Portugese doelman. Toch slaagden geen van beide ploegen erin om een doelpunt te scoren, waardoor de reguliere speeltijd eindigde op 0-0 met verlengingen als gevolg.

Verlengingen

Net zoals in het begin van de match kwam Chili meteen na de aftrap bijna op voorsprong. Sanchez kopte een voorzet vanop rechts millimeters naast de goal van Rui Patricio.
In de tweede helft van de verlengingen kwamen de Portugezen in de slotminuut ongelofelijk goed weg. Na een afstandsschot van Vidal, dat tegen de paal vloog, trapte Rodriguez de rebound tegen de lat. Geen doelpunten dus, wel strafschoppen.

Strafschoppen

De penaltyreeks was van erg korte duur. Claudio Bravo pakte de eerste drie strafschoppen van Quaresma, Moutinho en Nani, terwijl de Chilenen al hun penalty’s wel wisten om te zetten. Chili stoot op die manier door naar de finale en moet het opnemen tegen Duitsland of Mexico.

 

 

 

 

Advertentie