Duitsland en Mexico stonden tegenover elkaar in de tweede halve finale van de Confederations Cup. Chili plaatste zich eerder al voor de finale door Portugal, na strafschoppen, uit het toernooi te kegelen. Werd de finale straks een Amerikaanse onderonsje, of zat er een tweede duel tussen de gekwalificeerden uit groep B aan te komen?

Duitsland 4 – 1 Mexico (halve finale)

Voorbeschouwing:

Duitsland begon aan het toernooi met een veredeld B-elftal, maar liet met deze jonge spelerskern al fraai voetbal zien. Löw wil met zijn manschappen maar al te graag de finale spelen op 2 juni. De Mexicanen legden tot dusver een goed parcours af in de groepsfase en lieten al meermaals blijken een taaie tegenstander te zijn om tegen uit te komen.

Scheidsrechter: Néstor Pitana (Argentinië)

Wedstrijdverslag

Na nog geen 10 minuten te hebben gespeeld, leek de wedstrijd al beslist te zijn. Een sterk Duitsland kwam na 6 minuten op voorsprong via een doelpunt van Goretzka. De speler van Schalke 04 verdubbelde 2 minuten later de Duitse voorsprong. Mexico kreeg dus al vroeg in de wedstrijd een tik te verduren, maar liet het hoofd niet hangen. Het ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar echt gevaarlijke kon el Tricolor voor rust niet zijn.

De Mexicanen begonnen met veel goede wil aan de tweede helft, maar het waren de Duitsers die op het uur een derde keer wisten te scoren via Werner. 3-0, wedstrijd beslist. Een moedig Mexico ging op zoek naar een eerredder, maar het leer wilde er maar niet in gaan. Een goed keepende Leno hield voorlopig de nul op het bord. In minuut 89 wist uiteindelijk Fabían met een heerlijke knal Mexico alsnog een doelpunt te bezorgen. Nog was de wedstrijd niet gedaan, want in de extra tijd  bezorgde Younes die Mannschaft nog een vierde treffer. 4-1 werd de eindstand.

Duitsland wint verdient en stoot door naar de finale. Een strijdend Mexico kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Rust -en eindstand: 2-0 / 4-1
Doelpunten: 6’ Goretzka 1-0, 8’ Goretzka 2-0, 59’ Werner 3-0, 89 Fabían 3-1, 90+1’ Younes 4-1
Kaarten: Duitsland: /
Mexico: 55’ Jiménez (geel)
Vervangingen: Duitsland: 67’ Can voor Goretzka, 79’ Brandt voor Stindl en 81’ Younes voor Draxler
Mexico: 45’ Lozano voor Aquino, 63’ Fabían voor G. Dos Santos en 67’  Márquez voor J. Dos Santos
Man van de match: Leon Goretzka (Duitsland)

Balans

Duitsland zette Mexico met 4-1 opzij en speelt de finale tegen Chili. Voor de Mexicanen eindigt het bekertoernooi in de halve finale.

Uitslagen halve finale:

Portugal – Chili: 0-0 (strafschoppen: 0-3)
Duitsland – Mexico: 4-1

Speelschema (02/07):

Zondag staan er nog twee wedstrijden op het programma. In de namiddag wordt de wedstrijd om het brons gespeeld, later op de avond sluiten Chili en Duitsland het toernooi af met de beker als inzet.

Portugal – Mexico: 14:00u (Wedstrijd om de derde plaats)
Chili – Duitsland: 20:00u (Finale)