Centrale verdediger Nathan Aké maakt definitief de overstap van Chelsea naar Bournemouth. The Cherries, aan wie Aké afgelopen seizoen al een half jaar verhuurd was, nemen hem over voor een bedrag van €22.700.000.

De in Den Haag geboren Nederlander, met Ivoriaanse roots, maakte afgelopen mei zijn interlanddebuut in een vriendschappelijk duel met Marokko. In 2011 kwam Aké bij Chelsea terecht, nadat hij voor een bedrag van €800.000 werd overgenomen van Feyenoord. Sporadisch kwam Aké in actie voor de Londense ploeg, wat resulteerde in verhuurperiodes aan Reading, Watford en Bournemouth.

Bij de Zuid-Engelse formatie maakte hij afgelopen jaar de nodige speelminuten, hetgeen wat nu ook de doorslag bracht voor de keuze om naar Bournemouth te vertrekken. Met het bedrag van €22.700.000 breekt Bournemouth haar transferrecord. Dit was zeker nodig, aangezien Leicester City en rivaal Southampton ook op de diensten van de jonge verdediger aasden. De club uit Dorset haalt daarmee haar tweede versterking in twee dagen, gisteren presenteerde de club ook al de komst van spits Jermain Defoe.