Bournemouth heeft een nieuwe spits. Jermain Defoe, vorig seizoen nog actief bij het gedegradeerde Sunderland, komt transfervrij over. Defoe scoorde vorig seizoen 15 keer voor Sunderland. De 35-jarige aanvaller tekent een contract voor 3 seizoenen bij The Cherries.

De voorbije 2 seizoenen was Defoe actief bij Sunderland, waar hij 29 keer de weg naar doel vond in 61 wedstrijden. Bournemouth haalt Defoe transfervrij binnen, omdat hij een clausule in zijn contract had staan, waarin stond dat hij bij een degradatie transfervrij kon vertrekken.

In het seizoen 2000/2001 kwam Defoe ook al eens uit op huurbasis voor The Cherries in de League One. Sinds 2015 speelt Bournemouth weer in de Premier League waar het zestiende en negende eindigde.

Jermain Defoe speelde in totaal al 649 wedstrijden in de Premier League waarin hij 269 keer scoorde. Defoe speelde in het verleden al voor West Ham United, Portsmouth en Tottenham Hotspur. Defoe verzamelde ook 57 caps voor de Engelse Nationale ploeg, waarin hij 20 keer mocht vieren. Na 4 jaar afwezigheid werd hij dit jaar weer een keer opgeroepen.