TRANSFER: Tim Matavz keert terug in de Eredivisie, bij Vitesse

Tim Matavz wordt de nieuwe spits van Vitesse. De spits zal de onlangs naar FC Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel moeten doen vergeten. Matavz komt over van FC Augsburg.

Voor Matavz wordt het een terugkeer in de Eredivisie. Nadat de aanvalsleider eerder al voor FC Groningen en later PSV speelde, wordt Vitesse nu zijn derde club in Nederland. In de zomer van 2011 nam PSV de spits over van FC Groningen.

De Sloveense aanvaller kwam na PSV nog voor verschillende clubs in het buitenland uit. PSV verkocht hem in 2014 aan het Duitse Augsburg. Daar raakte hij echter op een zijspoor en dus werd Matavz tot twee keer toe verhuurd aan Genoa en 1. FC Nürnberg.

Vitesse hoopt met Matavz ongeveer hetzelfde scenario te bewerkstelligen als met Van Wolfswinkel afgelopen seizoen. Van Wolfswinkel zat destijds op een zijspoor bij Norwich City en wilde zijn carrière een nieuw leven inblazen bij Vitesse. Wie weet ligt die kans ook voor Matavz in Arnhem weggelegd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.