Erwin Mulder gaat SC Heerenveen verlaten. De doelman was transfervrij en heeft getekend bij Swansea City uit de Premier League. Het zal gaan om een meerjarig contract.

Mulder stond twee seizoenen onder contract bij SC Heerenveen, waar hij het meer dan verdienstelijk deed. De sluitpost heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag nog een buitenlands avontuur aan wilde gaan, wanneer er die mogelijkheid was. In de vorm van Swansea City heeft hij die buitenlandse uitdaging nu gevonden.

De 28-jarige doelman is bij Swansea City niet de enige Nederlander op de loonlijst. Oud-ploeggenoot bij Feyenoord Leroy Fer speelt ook bij de club uit Wales. Daarnaast spelen de Nederlanders Mike van der Hoorn, Luciano Narsingh, Marvin Emnes en Kenji Gorré er ook.

Voor Mulder wordt het de eerste uitdaging in het buitenland nadat hij vóór Heerenveen nog bij Feyenoord speelde. Ook kwam hij één seizoen op huurbasis uit voor Excelsior.

Advertentie