Na een periode van onderhandelen konden Feyenoord en FC Utrecht elkaar dan toch de hand schudden voor de deal over Sofyan Amrabat. Na eerder afgeslagen biedingen van 2,5- en 3 miljoen euro, werd het bod van 4 miljoen euro geaccepteerd.

De Marokkaanse middenvelder speelde al sinds zijn 11de voor FC Utrecht. Vanuit het Onder-17- en Onder-19-elftal kwam hij vervolgens via Jong FC Utrecht in 2015 naar het eerste elftal. In die 2 seizoenen speelde Amrabat 54 wedstrijden, waarin hij 1 keer scoorde en 10 assists gaf. Bij Feyenoord heeft de 20-jarige een contract voor 4 jaar getekend.

Amrabat gaat nummer 21 dragen. Hij wordt bij Feyenoord al de 7de middenvelder in de selectie naast Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi, Jens Toornstra, Renato Tapia, Marko Vejinovic en Simon Gustafson. Daarnaast zitten aankomend seizoen ook jeugdspelers Gustavo Hamer, Jari Schuurman en Emil Hansson nog bij het eerste elftal. Keuze zat dus voor Feyenoord.