TRANSFER: Mpoku gaat terug naar Standard

Paul-José Mpoku keert terug naar huis. Na enkele jaren in het buitenland tekent de 25-jarige flankspeler een vijfjarig contract bij Standard. Hij komt over van Chievo Verona. 

Mpoku werd opgeleid bij Standard, waarna hij als toptalent bij Tottenham aan de slag ging. Daar kon hij niet doorbreken en Standard haalde hem terug naar België. Hier werd hij een sterkhouder en publiekslieveling.

In 2015 werd Mpoku een half seizoen uitgeleend aan Cagliari. In de daaropvolgende zomer huurde Chievo Verona de Congolees, de aankoopoptie van €4.000.000 werd wat later ook gelicht. Vorig seizoen was Polo actief bij Panathinaikos (uitleenbasis). Hij speelde Europees zelfs tegen Standard en pakte rood in de thuiswedstrijd. Standard kwam toen met 0-3 winnen in Athene.

Het bestuur van Standard wilde zowel kwaliteit als het Standard-DNA aan de selectie toevoegen. Met Pocognoli en Mpoku zijn ze hier al voor een groot deel in geslaagd. De transferprijs zou slechts €1.000.000 bedragen, een zeer sterke zet van Venanzi.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.