Het verdict is dan toch gevallen voor KRC Genk, Timothy Castagne verlaat na 3 jaar de Limburgse fusieclub voor de Italiaanse eersteklasser Atalanta Bergamo. De afgelopen dagen leek het erop dat Castagne op weg was naar Nice, maar dat vond geen akkoord met Genk, Atalanta dus wel. Castagne zou een contract tekenen voor 4 seizoenen in Bergamo.

Castagne zelf gaf de voorkeur aan Nice, maar de Fransen waren niet bereid 6 miljoen te betalen aan Genk. Castagne zou nu uiteindelijk bijgedraaid zijn en toch voor Atalanta kiezen. Van Genk mocht er niemand vertrekken, maar Castagne had een opstapclausule in zijn contract staan, wat wil zeggen dat hij zomaar kan vertrekken als een ploeg dat bedrag betaalt. Hier zou het gaan om een bedrag tussen de 5 en 6 miljoen euro.

De 21-jarige Castagne bereikte net niet de kaap van 100 wedstrijden voor KRC Genk, hij strandt op 99 wedstrijden. Castagne wist 3 keer voor Genk te scoren, waarvan 2 keer in de Europa League, tegen Astra Giurgiu en KAA Gent.

Update 7 juli 2017: de transfer is bevestigd.