FC Groningen heeft haar oog laten vallen op de Iraanse spits Mehdi Taremi. De 24-jarige Iraniër staat onder contract bij het Iraanse Persepolis FC. In zijn thuisland wordt vaak de vergelijking gemaakt met Diego Maradona en Zlatan Ibrahimovic. 

Het is geen geheim dat De Trots van het Noorden op zoek is naar een nieuwe spits. Alexander Sørloth is vertrokken naar FC Midtjylland en recent maakte Bryan Linssen, voor circa €1.000.000,-, de overstap naar Vitesse. Met alleen nog Mimoun Mahi en Tom van Weert als echte aanvalsleiders is de spoeling een beetje dun. Eerder probeerde Hans Nijland de Spaanse spits Kenan Kodro van Osasuna los te wekken, maar hij koos voor het Duitse 1.FSV Mainz 05.

De Iraniër Mehdi Taremi schijnt nu op de radar van de Groningers te staan. Het afgelopen seizoen speelde Taremi 37 wedstrijden voor Persepolis FC, waarin hij 24x scoorde. De 1.87 meter lange spits heeft ook al 19 interlands voor Iran op zijn naam staan, daarin wist hij zelfs al 10 keer een goal te maken.

 

Advertentie