De kogel is bijna door de kerk. Romelu Lukaku verlaat Everton en trekt zo goed als zeker naar Manchester United. Daarmee is Lukaku ook meteen de duurste Belg in de geschiedenis. Manchester United betaald ongeveer 75 miljoen pond (ongeveer 85 miljoen euro), dat meldt BBC.

Het was lang afwachten tot wanneer Lukaku eindelijk zijn toptransfer kreeg. Met Chelsea en Manchester United waren er 2 concrete ploegen, maar het lijkt dus de ploeg van Mourinho te gaan worden. Lukaku speelde een goed seizoen voor Everton waar hij vorig seizoen 25 keer wist te scoren.

Everton heeft al een akkoord met Manchester United (al ontkennen ze dat), het is alleen nog wachten op een persoonlijk akkoord tussen Lukaku en Man. United. Naar alle vermoedens zou de transfer voor zondag afgerond zijn, dan vertrekt Manchester op stage naar de Verenigde Staten.

Of Rooney de omgekeerde beweging maakt en betrokken wordt bij de deal, is niet duidelijk.