TRANSFER: Darwin Andrade keert terug naar Colombia en tekent bij Deportivo Cali

Het Europese avontuur van linksachter Darwin Andrade zit er (voorlopig) op. De 26-jarige Colombiaan gaat terug naar zijn thuisland. Deportivo Cali neemt 70% van de sportieve rechten van Andrade over van Standard. 

Darwin Andrade brak in eigen land door bij La Equidad. In Europa begon hij na twee seizoenen bij het Hongaarse Ujpest, maar Standard haalde hem daar al snel weg. In eerste instantie werd hij uitgeleend, daarna kwam hij definitief over voor €2.000.000.

Bij de Rouches was hij eigenlijk nooit een onbetwiste vaste waarde, toch kwam hij in totaal aan 61 wedstrijden in het shirt van Standard, gespreid over 3 seizoenen. De balvaste Colombiaan speelde ook 90′ mee in de gewonnen bekerfinale van twee jaar geleden.

Marin Andrade
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.
In zijn Standard-periode verzamelde de linksback 3 caps bij Colombia. Nu zal hij dus terugkeren naar zijn thuisland en de kleuren van Deportivo Cali verdedigen. Standard behoudt wel 30% van zijn sportieve rechten en kan bijgevolg nog een mooie som ontvangen bij een eventuele doorverkoop.

De Colombiaanse club bevestigde de transfer, hij moet alleen nog zijn medische tests ondergaan. Vandaag zit Andrade nog in de kern voor de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim, een mooie afscheidswedstrijd.

Luchkevych Andrade Luyindama
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.