Volgend seizoen zal er een grote naam tussen de palen staan bij Standard: Guillermo Ochoa, de held van Mexico op het WK van 2014 en vorig seizoen de enige die echt op topniveau was bij Granada. 

Tot 2011 speelde Ochoa bij de club waar hij opgeleid werd, het Mexicaanse América. Hier speelde hij bijna 200 wedstrijden en zijn marktwaarde steeg tot €8.000.000, een enorm hoge waarde voor een speler in die competitie.

Het Europees avontuur van de doelman begon bij het Corsicaanse Ajaccio. 116 wedstrijden later trok hij naar La Liga, Malaga om precies te zijn. Hier moest hij tevreden zijn met een plek op de bank. Pas op speeldag 28 in zijn tweede seizoen kreeg hij een kans, toen Kameni het veld geblesseerd moest verlaten, en hij stond vanaf dan elke wedstrijd tussen de palen. Zo kwam Ochoa toch nog aan 11 competitiewedstrijden bij Malaga.

Vorig seizoen speelde hij elke wedstrijd bij Granada, hier tekende hij een huurcontract. De ploeg degradeerde, maar Ochoa werd door de fans gezien als de enige speler op niveau. Guillermo Ochoa is natuurlijk al jaren de eerste doelman van Mexico. Een fantastisch WK in 2014 maakte hem wereldberoemd. Tijdens de Confederations Cup van dit jaar liet hij eveneens een goede indruk na.

Opvallend: Ochoa was bij elke overgang transfervrij en dat geldt ook voor zijn transfer naar Standard. De Rouches slaan een grote slag op de transfermarkt.

Advertentie