Hideyuki Hanyi, de directeur van het Japanse Tokyo Verdy, heeft bekendgemaakt in gesprek te zijn met de spelersmakelaar van Francesco Totti. Riccardo Totti, die zaakwaarnemer en tevens broer van Francesco, heeft Hanyi verteld dat de AS Roma-legende momenteel twijfelt tussen 2 functies: ergens in de staf bij AS Roma of toch als speler bij Tokyo Verdy.

Francesco Totti maakte afgelopen seizoen een einde aan zijn 25-jarige carrière bij AS Roma en leek daarmee ook een einde aan zijn voetbalcarrière aan te kondigen, dat laatste zou nu dus nog even uitgesteld kunnen worden. De 40-jarige Italiaan kreeg van AS Roma meteen een baan in de staf aangeboden, maar Totti ziet een periode in Japan ook nog wel zitten. Aangezien de Japanse 2de divisie, waarin Tokyo Verdy speelt, nog steeds bezig is, zou Totti in de wedstrijd op 22 juli tegen Kamatamare Sanuki al mee kunnen spelen, zo liet directeur Hanyi weten.

Tokyo Verdy speelt sinds 2008 in de J2 League, het degradeerde het jaar daarvoor uit de J1 League. De club eindigde sindsdien meestal in de middenmoot, op 2 uitschieters in 2014 en 2016 na, de ploeg eindigde die seizoenen 20ste en 18de. Momenteel staat het op de 5de plaats, er zijn nog 20 speelrondes te gaan dit jaar.