VfL Bochum heeft het contract van trainer Gertjan Verbeek ontbonden. Het contract liep oorspronkelijk tot medio 2018. Het ontslag is opvallend, aangezien Bochum midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit.

Over slechts 17 dagen staat het eerste competitieduel al op het programma. Verbeek stond 88 wedstrijden aan het roer bij de Duitse tweedeklasser, daarin eindigde hij afgelopen seizoen als negende. Zijn eerste jaar bij de club wist hij de vijfde plaats te bereiken.

Verbeek was eerder al trainer van FC Nürnberg, daar moest hij destijds ook al vervroegd vertrekken. Daarnaast was de coach nog actief bij sc Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord en AZ.

Ismail Atalan lijkt de opvolger te gaan worden bij Bochum. De trainer wist met een ploeg uit de 3. Liga de kwartfinale te bereiken van de DFB-Pokal.