Roda JC draaide over het afgelopen seizoen verlies, ondanks overname Korotaev

Roda JC Kerkrade heeft wéér rode cijfers geschreven en het toekomstbeeld is niet al te rooskleurig. Over het seizoen 2015/16 schreef de Limburgse club al een verlies van €1.900.000,-.

Wim Collard, de algemeen directeur van de Koempels, liet vandaag weten dat Roda JC er financieel slecht voor staat. Over het afgelopen seizoen schreef de club een negatief resultaat, wat hoger is dan één miljoen euro. Het precieze bedrag is (nog) niet bekend.

Dat Roda JC wederom verlies maakt, is wellicht apart. Afgelopen seizoen nam de Zwitserse-Rus Aleksei Korotaev de Zuid-Limburgse club over. Hij beloofde Roda JC elk seizoen bij te staan met €10.000.000,-. Daarnaast bleef Frits Schrouff, voormalig suikeroom van de club, wel de eigenaar en kwam Nicolas Anelka bij de club terecht.

Korotaev maakte in de winterstop een zeker bedrag over naar Roda, daarvan werd er een heel leger aan nieuwe spelers gehaald. Alleen Mohamed El Makrini en Gyliano van Velzen bleken van waarde te zijn. Beni Badibanga, Bryan Verboom, Stefan Savic, Lyes Houri en Simeon Raykov hadden amper bijdrage aan het elftal. Een paar maanden later draaide Korotaev de bak in, omdat hij een ongedekte cheque van €17.700.000,- overmaakte in de Verenigde Arabische Emiraten. Door het falende inkoopbeleid, gerommel in de RvC, de zoektocht naar nieuwe geldschieters en het gevangenschap van Korotaev presteerde Roda JC op sportief vlak zeer matig.

Wederom gaat het bestuur van Roda proberen om geldschieters te vinden. Het financieel gat moet voor het komende seizoen gedicht worden, anders kan de club geen spelers halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.