Chelsea en PSV zijn tot een overeenkomst gekomen voor de huur zonder optie tot koop van Marco van Ginkel. De Nederlander keert terug bij PSV, waar hij al 2 keer een half jaar zijn brood verdiende. Dit is de eerste keer dat van Ginkel een heel seizoen bij PSV zal spelen.

Van Ginkel heeft al flink wat huurperiodes achter zijn naam staan. De middenvelder, die eigendom van Chelsea is, wordt al voor de 5e keer verhuurd (AC Milan, Stoke City en 3 keer PSV). De Eindhovenaren halen deze speler omdat hij scorend vermogen toevoegt aan de ploeg van Philip Cocu. Cocu vindt ook dat van Ginkel een leider is waar veel spelers zich aan kunnen optrekken.

Van Ginkel is blij met zijn terugkeer bij PSV. Hij vindt PSV een warme club en is vooral blij dat hij nu eindelijk een heel seizoen in het Philips Stadion zijn kunsten kan laten zien. PSV heeft lang met Chelsea onderhandelt over een definitieve overgang, dit bleek echter onhaalbaar.

De geboren Arnhemmer hoeft zich niet meer in de harten van de supporters te spelen. Van Ginkel is zeer geliefd bij de PSV-fans. Hij heeft al een eigen liedje en krijgt veel lof van de supporters van PSV. Van Ginkel voelt wederzijdse liefde en wil dat graag terugbetalen in goals, assists en goede optredens in het shirt van PSV, zo geeft hij aan.

Advertenties