Heracles Almelo start ‘jeugdopleiding’ voor FIFA-gamers

Opmerkelijk nieuws uit Almelo: Heracles start met een ‘jeugdopleiding’ voor FIFA-gamers. Afgelopen seizoen was het eerste seizoen waarin de Nederlandse Eredivisieteams het ook digitaal tegen elkaar opnamen, door middel van het spel FIFA 17 op de PlayStation 4. Nu komt de Almelose club met een primeur. Heracles is de eerste Nederlandse club met een ‘jeugdopleiding’ voor eSporters. 

De eJeugd, bestaande uit zes FIFA 17-talenten, zal ‘getraind’ gaan worden door de huidige eSporter Bryan Hessing. Elke week zullen de talenten getraind worden in de eBox, een speciale skybox waar 36 gamers tegelijk kunnen gamen. De bedoeling is dat de groep talenten Heracles zal gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Met de ervaren gamer Bryan Hessing als mentor krijgen de talenten ook advies, toernooi-ervaring en bepaalde mentale en fysieke fitheid trainingsmethoden mee. Een ander belangrijk aspect is de afkomst van de eSporter. Heracles voert de regel, dat de eSporter uit Almelo of Twente komt én een band met de club heeft.

Komend seizoen zal Bryan Hessing als enige Heracles blijven vertegenwoordigen in de E-Divisie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.