Standard kent een goede transferperiode. Op de flanken kan Dossevi nog vertrekken, al lijkt een langer verblijf op Sclessin een grotere mogelijkheid. Met Mpoku kwam er een speler bij die zeker in de basis staat en daarnaast is er met Edmilson, Ndongala, Luchkevych en Legaer nog voldoende kwaliteit aanwezig. 

7 goede spelers voor 2 posities, waarvan 4 uit de eigen jeugdopleiding. Op basis van de laatste oefenwedstrijd (tegen Lens, 0-2-overwinning) kunnen we stellen dat Sa Pinto voorlopig kiest voor Mpoku en Dossevi. De Portugese oefenmeester stelt een 4-4-2 op, maar dat kan evolueren tot een 4-2-3-1. Het is namelijk niet volledig zeker dat Belfodil blijft en Sa Pinto wil nog een echte nummer 10 toevoegen aan de selectie. Bryan Ruiz wordt genoemd.

Mpoku kan ook op die ’10’ spelen in een 4-2-3-1, waardoor 3 flankspelers opgesteld kunnen worden. Maar een frisse Belfodil zet je niet op de bank en dus lijkt 4-4-2 de formatie te gaan worden in de eerste competitiewedstrijd in en tegen Mechelen. Dossevi en Mpoku, allebei een zekerheid op goals en vooral assists, staan bovenaan de wingers-hiërarchie. Voorlopig toch.

Dossevi is natuurlijk een blessuregevoelige speler. Met al die andere goede flanken, is de kans op rotatie vrij groot. Edmilson is qua statistieken iets minder goed dan de twee anderen, maar vorig seizoen was hij de speler die de meeste positieve evolutie vertoonde. Ook hem, een echt kind van het huis, zet je niet gemakkelijk op de bank.

Ndongala viel al enorm op in de oefenmatchen, met zijn snelheid brengt hij veel diepgang in de ploeg. Hij heeft natuurlijk ook al veel ervaring in de JPL. Luchkevych is een polyvalente speler met een grote motor, die ook als rechtsachter kan spelen. Zo’n spelers heb je altijd graag in je selectie.

Die goede oude Legaer dan. Eigenlijk stelt hij nooit teleur. Qua snelheid wat minder dan vroeger, maar zijn techniek is er nog steeds. Bovendien heeft hij een erg goede voorzet in de voeten, een wapen met Sa en Belfodil voorin. Raman wordt vooral gekenmerkt door zijn werklust. Doordat hij ook als tweede spits kan spelen, zorgt hij voor mogelijkheden wat betreft tactische flexibiliteit.

Ricardo Sa Pinto zal keuzes moeten maken komend seizoen, al zal hij zeker tevreden zijn met het grote aantal keuzemogelijkheden.

Advertenties