FC Utrecht heeft zich weten te plaatsen voor de 3e voorronde van de Europa League. FC Utrecht wist een comfortabele 3-1-overwinning te boeken op het Maltese Valletta FC. Daardoor treft het in de 3e voorronde het Poolse Lech Poznan. Lech Poznan draaide een met 3-2 verloren uitwedstrijd om door thuis met 2-0 te winnen van het Noorse Haugesund. 

FC Utrecht begint de wedstrijd erg sterk en dat wordt gelijk in kansen omgezet. Valletta komt amper in het spel voor en Utrecht neemt het initiatief. Na 4 minuten neemt Klaiber de bal op de pantoffel, maar schiet deze naast het doel. Niet veel later krijgt nieuwkomer Makienok de bal voor zijn voeten, maar hij weet er geen raad mee en schiet de bal recht op Valletta-keeper Bonello af.

Utrecht blijft druk uitoefenen op Valletta en dit resulteert uiteindelijk in een doelpunt. Na een afgeslagen voorzet van Ayoub neemt Klaiber de bal in één keer op zijn schoen en schiet de bal keihard langs Bonello. Hiermee is Utrecht eindelijk van die boze nul af.

De Domstedelingen laten het er niet bij zitten en willen snel op 2-0 komen. Het lukt echter nog niet, terwijl de Utrechters genoeg kansen krijgen om het tweede doelpunt te maken. In de 23e minuut krijgt Makienok de bal op zijn hoofd, maar hij zet er geen kracht achtern waardoor Bonello de bal gemakkelijk kan vangen. Na de vele kansen van Utrecht lijkt het erop dat Valletta beter in de wedstrijd komt. Na wat onoplettendheid van van der Maarel lijkt Velasco op weg naar Utrecht-keeper Jensen, maar doelpuntenmaker Klaiber komt er tussen en Utrecht kan opgelucht ademhalen.

Tot de rust zijn er nog enkele kleine kansen voor Makienok en Kerk, maar de Utrecht-spitsen raken deze ballen maar half, waardoor het tweede doelpunt uitblijft en de ploegen gaan rusten met een stand van 1-0.

De tweede helft begint minder spectaculair dan de eerste helft. Het duurt een klein kwartier voordat er weer leven in de brouwerij komt. Ditmaal neemt Valletta het initiatief. Na een prima combinatie schiet Maltees recordinternational Mifsud in het zijnet. Utrecht maakt het zich onnodig moeilijk en de supporters hebben dit ook in de gaten. Niet veel later komt Valletta er weer uit, ditmaal is het aan de Nigeriaan Umeh. Hij schiet de bal richting de verre hoek, maar Jensen weet de bal nog aan te tikken waardoor het een corner wordt.

3 minuten na de grote kans van Valletta krijgt Utrecht een hele grote kans. Makienok gaat op het Maltese doel af, maar wordt aan het shirt getrokken en gaat neer. Waar iedereen denkt aan een penalty, wil de Noord-Ierse scheidsrechter hier niks van weten.

Vanaf minuut 65 is het Utrecht dat de overhand neemt in de wedstrijd en Valletta is het noorden kwijt. Dit blijkt wanneer Dessers zo door de Maltese verdediging loopt. Echter blijkt dat Bonello wel oplet en de bal uit het doel weet te houden, zodat Valletta nog in leven blijft.

Na vele kansen krijgt Utrecht weer een corner en ditmaal scoort het wel. Bonello zat helemaal naast de bal, waardoor aanvoerder Janssen de bal in een leeg doel kan koppen en de wedstrijd in het slot gooit.

Hier blijft het uiteindelijk niet bij. De Utrechters worden nog getrakteerd op een prachtig doelpunt. In de 83 minuut krijgt Labyad de bal aangespeeld op de linkerflank. Makienok verwacht een voorzet, maar Labyad denkt daar anders over en schiet de bal over Bonello in de verre hoek.

Uiteindelijk weten de Maltezen nog een eretreffer te maken via de Argentijn Santigo Malano. Na deze goal speelde Utrecht de wedstrijd uit en kan het zich klaar gaan maken voor de grote test tegen Lech Poznan.

Advertentie