Oefenduel tussen Vitesse en Aston Villa verboden door Duitse voetbalbond

De oefenwedstrijd tussen Vitesse en Aston Villa is door de Duitse voetbalbond (DFB) verboden. In de nieuwe regelgeving van de Duitse bond staat dat het oefenduel niet mag plaatsvinden op Duits grondgebied.

De bekerwinnaar moet dus opzoek naar een nieuwe tegenstander voor het voorlaatste oefenduel. Vitesse gaat ook nog naar Tsjechië, daar oefenen ze in het grootste stadion ter wereld tegen Sparta Praag. Het Strahov-stadion, dat 220.000 staanplaatsen telt, is niet meer actief voor competitiewedstrijden, maar enkel voor oefenpartijen van Sparta. Later gaat Vitesse ook nog naar Engeland voor een oefenwedstrijd tegen Reading.

Eerder werden, om andere redenen, ook de oefenwedstrijden FC Utrecht – Dynamo Kiev, FC Groningen – Everton en FC Emmen – Plymouth Argyle FC verboden. De laatstgenoemde lijkt later alsnog gespeeld te gaan worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s