ICC 2017 – Dagverslag 4: Manchester City 0-2 Manchester United

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

De Manchester Derby in de Verenigde Staten! United was de betere ploeg, niet onlogisch aangezien enkele jeugdspelers bij de Citizens wat speelminuten kregen. Mourinho heeft een zeer brede kern met allemaal grote namen, van veel (onbekende) jongelingen was geen sprake.

Het overwicht van The Red Devils beperkte zich eerst tot wat afstandsschoten. Het was wachten tot de 37e minuut, toen Ederson (TRANSFER: Ederson Santana (Benfica) voor €40.000.000,- naar Manchester City, op één na duurste keeper ooit) een diepe pass op Lukaku verkeerd inschatte en de spits de bal in een leeg doel, vanuit een scherpe hoek, tegen de netten kon werken.

Manchester City was even een noorden kwijt en twee minuten later kwam de bal via Mkhitaryan terecht bij Rashford, die de bal koel overhoeks binnenschoof: 0-2. In de tweede helft kon City tot twee keer toe niet profiteren van een foutje van doelman Romero, aan de overkant knalde Lukaku op de kruising en Pogba in het zijnet.

Uiteindelijk bleef het bij de deze dubbele voorsprong van United, een verdiende overwinning. Zo komen de troepen van José Mourinho aan de leiding in de Amerikaanse deelcompetitie.

  1. Manchester United 1-3
  2. PSG 1-2
  3. AS Roma 1-1
  4. Tottenham 0-0
  5. Juventus 0-0
  6. Real Madrid 0-0
  7. FC Barcelona 0-0
  8. Manchester City 1-0
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.