ICC 2017 – Dagverslag 7: Real Madrid 1-1 Manchester United (1-2) & Inter 1-0 Lyon

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

In Amerika namen Real Madrid en Manchester United het tegen elkaar op in een toch wel matige wedstrijd, waarin beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Martial viel op en op het einde van de eerste helft pakte hij uit met een briljante actie, hij ging meerdere withemden voorbij en schotelde Lingard een simpel doelpunt toe. 0-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft waren er twee opvallende fases. Een domme penaltyfout van Lindelöf met als gevolg een doelpunt van Casemiro vanop de stip en Fellaini die een grote kans kreeg, maar het leer slecht raakte.

Geen verlengingen in de International Champions Cup en dus gingen we na die 1-1 in de reguliere speeltijd over naar strafschoppen. Twee goede doelmannen en vooral veel zwakke penalty’s zorgden voor ‘spektakel’, enkel Quezada, Mkhitaryan en Blind troffen raak. Manchester United pakt zo 2 punten, Real slechts één.

De Amerikaanse ranking:

 1. Manchester United 2-5
 2. Tottenham 1-3
 3. FC Barcelona 1-3
 4. Paris Saint-Germain 2-2
 5. AS Roma 1-1
 6. Real Madrid 1-1
 7. Juventus 1-0
 8. Manchester City 1-0

 

De wedstrijd in China tussen Inter en Lyon, de twee ploegen die nog niet in actie kwamen, kende veel aanvallen, maar weinig echt grote kansen. Bij Lyon lieten Depay en Traoré zich wel opmerken, laatstgenoemde schreef de eerste kans van de wedstrijd op zijn naam, een hard schot dat net over de lat vloog.

Zeker naar de tweede helft toe werd Inter de betere ploeg. Kondogbia mikte een omhaal eerst naast en Lyon-doelman Gorgelin hield zijn ploeg enkele keren recht.  Op het enige doelpunt moesten we wachten tot een kwartier voor affluiten: Jovetic bereikte Joao Mario, die de achterhaal haalde en goed teruglegde op de spits. Jovetic scoorde, 1-0.

Het klassement in de Chinese deelcompetitie:

 1. Borussia Dortmund 1-3
 2. Inter 1-3
 3. AC Milan 2-3
 4. Arsenal 1-2
 5. Bayern München 2-1
 6. Olympique Lyon 1-0
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.