De 19-jarige middenvelder Grad Damen speelt het komende seizoen op huurbasis voor Helmond Sport. Tevens heeft NAC Breda het contract van het eigen jeugdproduct met één jaar verlengd tot 2019. 

Grad Damen zal het komende seizoen dus niet zijn opwachting in de Eredivisie maken. Afgelopen seizoen maakte de in Breda geboren middenvelder 15 keer zijn opwachting voor De Parel van het Zuiden. De kleinzoon van oud-NAC’er Gerrie Damen heeft in totaal 21 wedstrijden voor NAC gespeeld, daarin scoorde hij 1 keer. In 2006 maakte Damen de overstap naar de jeugdopleiding van NAC. Hij kwam als jeugdspeler over van de Bredase voetbalclub S.A.B. en doorliep alle jeugdelftallen van NAC.

De verhuurperiode bij Helmond Sport is een uitgelezen kans om een heel seizoen in actie te komen. Grad Damen is zeer geliefd bij de aanhang van NAC, het is een jongen uit de stad. Het lijkt een kwestie van tijd, dat de jeugdspeler zich definitief in de selectie van NAC speelt.