De CONCACAF, de voetbalbond van Noord-Amerika, Midden-Amerika en De Caraïben, heeft Henry Romero en Darwin Cerén straffen opgelegd vanwege het bijten en knijpen van spelers tijdens de Gold Cup. Romero heeft een schorsing van zes wedstrijden, Cerén mag drie wedstrijden niet spelen.

Het gebeurde allemaal in de kwartfinale van de Gold Cup, waarin El Salvador het opnam tegen de Verenigde Staten. Romero kneep zijn tegenstander in zijn tepel bij een hoekschop, even later beet hij diezelfde Altidore in zijn nek. Cerén beet in de slotfase Omar Gonzalez. Beide incidenten werden niet door de scheidsrechter opgemerkt, maar camerabeelden zorgden later wel voor duidelijk.

Opvallend is dat de straffen vrij mild zijn voor beide spelers. Luis Suarez kreeg voor het bijten van zijn tegenstander ooit een zwaardere straf toegekend. De speler die momenteel voor FC Barcelona speelt mocht negen interlands niet in actie komen, daarnaast mocht hij vier maanden niet voor zijn eigen club spelen. De Italiaan Chiellini was destijds zijn slachtoffer.

El Salvador verloor het duel met 2-0 en ligt daarmee uit het toernooi. De Verenigde Staten wisten inmiddels de finale te bereiken. De andere finalist is Jamaica.