Het gedegradeerde NEC is een nieuwe selectie aan het bouwen. De formatie uit Nijmegen wilt graag direct terugkeren in de Eredivisie. Met het vertrek van dragende krachten Dario Dumic (FC Utrecht) en Julian von Haacke (Darmstadt) zoekt NEC naar een nieuwe centrale verdediger en defensieve middenvelder. De Nijmegenaren hebben hun oog laten vallen op Mart Dijkstra en Ted van de Pavert.

Spartaan Mart Dijkstra lijkt vooralsnog het dichtst bij een overgang naar NEC te zijn. De Groninger lijkt vandaag al een handtekening onder een driejarig contract te zetten. De 26-jarige defensieve middenvelder, opgeleid door FC Groningen, zal dan voor zijn vierde Nederlands betaald voetbalclub uit gaan komen. Eerder stond hij onder contract bij FC Groningen, SC Cambuur en Sparta Rotterdam. Voor Sparta speelde Dijkstra in 2 seizoenen 70 wedstrijden, waarin hij 1x scoorde. Zijn huidige marktwaarde ligt rond de €500.000,-.

Ted van de Pavert (PEC Zwolle) lijkt een serieuze huuroptie voor NEC. De linksbenige centrale verdediger kwam vorig seizoen transfervrij over van De Graafschap en hij weet hoe het is om in de Jupiler League te spelen. Van de Pavert speelde, tot aan zijn rugblessure, steevast in de basis bij PEC Zwolle. Na zijn blessure zat hij wel steeds bij de selectie, maar op veel speelminuten kon hij niet meer rekenen. In één seizoen PEC Zwolle kwam van de Pavert tot 26 duels.

Eerder haalde NEC al Kevin Jansen en Guus Joppen transfervrij op van ADO Den Haag en Willem II. Daarnaast huurt NEC spits Anass Achahbar van PEC Zwolle, in zijn huurcontract is ook een optie tot koop opgenomen.