De leiders van Sa Pinto: Pocognoli, Goreux, Mpoku en Scholz

Standard is terug. Of, in afwachting van de resultaten, Standard zou terug moeten zijn. Naast een stevige kwaliteitsinjectie is er ook een trainer aangesteld met het DNA van Standard, Ricardo Sa Pinto. Hij koos een aantal vertegenwoordigers uit in de kleedkamer. 

Vorig seizoen was Scholz kapitein, in de voorbereiding droegen verschillende spelers de band. De definitieve keuze is nu gevallen: Sébastien Pocognoli. Een logische keuze, aangezien hij ervaring (in grote competities) koppelt aan een mentaliteit die goed bij de club past.

Pocognoli
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Réginal Goreux is dé clubspeler in de selectie. Dit seizoen zal zijn 20e zijn op Sclessin. Toen Duchâtelet kwam, vertrok de rechtsachter, en hij kwam weer terug toen de zakenman vertrok. Scholz noemde Goreux vorig jaar de verbale kapitein, een enorm belangrijke pion in de kleedkamer.

Goreux
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Paul-José Mpoku is een kind van het huis. Hij kent de club door en door en is natuurlijk een fantastische voetballer. Zelfs in de voorbereiding liet hij de monden van de fans al meermaals openvallen. Vroeger was hij kapitein van de Belgische U21, Polo beschikt duidelijk over leiderscapaciteiten.

Mpoku
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Alexander Scholz was vorig jaar zoals gezegd kapitein. De band zal hij niet meer dragen, toch blijft hij een leider in de verdediging, ook verbaal. Zijn (voetbal)intelligentie wordt door iedereen gerespecteerd.

Scholz
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Standard begint zondag aan het seizoen op bezoek bij KV Mechelen.

 

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “De leiders van Sa Pinto: Pocognoli, Goreux, Mpoku en Scholz”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.