ICC 2017 – Dagverslag 9: Tottenham 2-3 AS Roma

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

Het was weer tijd voor een wedstrijd in de VS. Tottenham en Roma namen het tegen elkaar op in de Red Bull Arena.

De eerste kans was voor Defrel, net door de Romeinen overgenomen van Sassuolo. Zijn te zachte kopbal ging naast. Even later speelde die andere nieuwkomer in de Italiaanse hoofdstad, Kolarov, Nainggolan aan. Die zette voor en het leer raakte de arm van de jonge Carter-Vickers. Het spel ging eerst verder, maar dan werd de bal toch op de stip gelegd. Perotti scoorde na 13 minuten voetballen.

Daarna waren er kansen voor Defrel en, eindelijk aan de overkant, Dembélé. Kane werd wat later diep gestuurd, maar zijn schot van ver werd tegengehouden. Rusten bij 0-1.

In de tweede helft leek Kane neergehaald te worden in de zestien, maar de Spurs kregen geen strafschop. Dele besloot het dan maar eens te proberen vanop afstond, zijn schot werd afgeweken en dwarrelde net naast. Tottenham ging op zoek naar de aansluitingstreffer, ook Kane plaatste de bal net naast.

In minuut 70 was het dan toch AS Roma dat scoorde. De Engelse verdediging werkte de bal slecht weg en Under stond op de juiste plek om te scoren. 0-2. In de slotfase was Tottenham klaar voor een comeback. Janssen raakte de paal, Winks tikte de rebound in doel. 87 minuten op de klok.

4 minuten na de 1-2 werd Janssen prachtig bereikt door Nkoudou, na een goede versnelling van de winger. De Nederlander scoorde en de comeback was een feit. Maar dat was zonder Tumminello gerekend. Een knappe voorzet van Strootman werd door hem in doel geschoven en zo won Roma alsnog, met 2-3. Spectaculair slot!

Het klassement:

  1. Manchester United 2-5
  2. AS Roma 2-4
  3. FC Barcelona 1-3
  4. Tottenham 2-3
  5. Paris Saint-Germain 2-2
  6. Real Madrid 1-1
  7. Juventus 1-0
  8. Manchester City 1-0

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.