Afstanden in 1B: Beerschot en Lierse liggen het dichtst bij elkaar, Roeselare moet veel kilometers afleggen

Op 04/07/2017 gaat de Proximus League weer van start. Vanaf dan zullen er weer 28 speeldagen gespeeld worden om te bepalen wie de promotiefinale speelt. Maar wie zal de grootste afstand moeten afleggen naar hun tegenstanders? Wij berekenden de afstanden die onze Proximus Leagueteams moeten afleggen per seizoen.

IMG_1349

De kleinste afstand wordt afgelegd tussen de stadions van Beerschot en Lierse, de afstand hiertussen is maar 17 kilometer enkel. Een totaal van 68 km, aangezien er 2 keer in elk stadion gespeeld wordt. De grootste afstand is die tussen het stadion van Roeselare en Westerlo. Zij zullen elk 2 keer op een seizoen de afstand van 171 km enkel moeten afleggen.

Beerschot zal in totaal het minste kilometers moeten afleggen dit seizoen. De promovendus uit de hoogste amateurliga zal dit seizoen in totaal 1756 kilometer moeten afmalen om haar seizoen goed te proberen beëindigen. Tegenover de Ratten staat Roeselare voor bijna het dubbele van kilometers over heel het seizoen. De jongens van Schiervelde moeten in totaal 3510 kilometer op een jaar afleggen naar al haar concurrenten en terug.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.