Verslag: FC Utrecht 0-0 Lech Poznan

FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd in de 3e voorronde van de Europa League gelijkgespeeld tegen Lech Poznan. De wedstrijd eindigt in een doelpuntloze 0-0. Met dit uitgangspunt is er in de return in Poznan van alles mogelijk. 

Eerste helft

De wedstrijd begint vrij matig van beide kanten, waarbij Lech Poznan meer in balbezit is. In het eerste kwartier wordt er vrijwel niks gecreëerd van beide kanten. Beide ploegen ogen wat angstig en durven niet op de aanval te gaan. Uiteindelijk is het Lech Poznan dat het initiatief neemt. Na een goede combinatie probeert Kostevych de bal voor te krijgen. Echter blokt Klaiber deze voorzet, waardoor Poznan een corner krijgt. De corner levert geen direct gevaar op, maar de afzwaaiende bal komt voor de voeten van Gajos terecht, die de bal echter ver overschiet.

Het blijft aftasten van beide kanten. Utrecht komt wat meer in de wedstrijd en begint sneller te combineren, wat tot onrust leidt bij de Polen. Na goede combinaties komen de Utrechters niet tot een schot. Utrecht blijft doordrukken en dit resulteert uiteindelijk in een corner. Hieruit wordt het eerste gevaar gesticht van Nederlandse zijde. Janssen torent boven de Poolse verdedigers uit, maar door een duwfout fluit de scheidsrechter de aanval af.

Tot aan de rust golft het spel op en neer en er lijkt toch een doelpunt aan te komen wanneer Utrecht een vrije trap krijgt. Labyad gaat achter de bal staan en schiet met een zwabber richting het doel van Poznan-keeper Putnocky. Deze weet de bal met moeite te verwerken tot een corner, maar daar is volgens de scheidsrechter geen tijd voor en hij fluit af voor de rust.

Tweede helft

Utrecht begint de tweede helft veel sterker en dit resulteert in wat kleinere kansen voor Klaiber en Emanuelson. Beiden weten geen richting aan de bal geven, waardoor deze over de achterlijn rolt. Niet veel later is het grabbelen bij het Utrechtse doel, wanneer Utrecht-keeper Jensen de bal los laat. Desondanks weten de Poznan-aanvallers hier niet van te profiteren en uiteindelijk wordt er voor buitenspel gevlagd. Hier komt Utrecht met de schrik vrij.

We gaan het laatste kwartier van de wedstrijd in met veel meer kansen aan Poolse zijde. Utrecht zakt erg in en na twee verdedigende wissels is het alsnog een moeilijke tijd voor de Domstedelingen. In twee minuten tijd zijn er twee grote kansen voor Lech Poznan. De eerste kans is aan Nielsen, maar hij schiet de bal tegen landgenoot Jensen op. De tweede kans is voor Gumny, maar ook hij weet niet van de slordigheid van Utrecht te profiteren en schiet de bal in het zijnet. Uiteindelijk blijken deze twee kansen ook de laatste kansen van de wedstrijd en eindigt het in een bloedeloos gelijkspel.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.