Verdediger Martijn van der Laan keert terug bij zijn oude club Cambuur Leeuwarden. De 28-jarige geboren Groninger kwam niet meer in de plannen van FC Groningen-trainer Ernest Faber voor, dus werd zijn contract bij de Trots van het Noorden ontbonden. 

Martijn van der Laan tekent een éénjarig contract bij de Friese club, waar hij in de periode 2011 t/m 2014 al voor speelde. Hij was onderdeel van het team dat in 2013 promoveerde naar de Eredivisie, wat hem, samen met Etiënne Reijnen, een transfer naar ‘buurman’ FC Groningen opleverde.

Technisch Directeur Gerard van den Belt schrijft het volgende over de terugkeer van de verdediger: “Martijn mag je ondertussen echt een kind van de club noemen en hij heeft hier in het verleden ook laten zien wat hij kan. We moeten alleen niet vergeten dat hij het afgelopen seizoen niet of nauwelijks heeft gespeeld en tijd nodig zal hebben om weer helemaal wedstrijdfit te worden. Daar gaan we met zijn allen de komende tijd hard aan werken.”

Martijn van der Laan won in 2015 de KNVB-Beker met FC Groningen.

Advertentie