FC Utrecht wilt Veerman als vervanger Makienok en toont interesse in Kali

FC Utrecht heeft de jacht geopend op sc Heerenveen-spits Henk Veerman en Willem II-middenvelder Anouar Kali. Beide spelers staan hoog op het verlanglijstje van de Domstedelingen, aangezien het spits Makienok langdurig moet missen door een blessure en middenvelder Wout Brama voor het Australische Central Coast Mariners heeft gekozen.

Volendammer Henk Veerman staat bekend als de ‘supersub’ van sc Heerenveen en zal het nieuwe seizoen wederom op de bank plaatsnemen ten behoeve van Reza Ghoochannejhad in de spits. Veerman moet Makienok doen vervangen in Utrecht, de spits kampt met een langdurige kruisbandblessure. Met de afwezigheid van de Deen heeft FC Utrecht nu nog maar één echte spits in Cyriel Dessers (deze zomer overgekomen van NAC Breda). Afgelopen donderdag in de Europa Leaguewedstrijd tegen Lech Poznan startte Dessers samen met vleugelspeler Kerk in de spits. Mocht Henk Veerman niet naar de Domstad komen, dan gaat FC Utrecht zich richten op oud-Zwollenaar Tomas Necid. Necid is Tsjechisch international en staat onder contract bij het Turkse Bursaspor, maar daar mag hij vertrekken. Het afgelopen seizoen speelde Necid voor Legia Warschau en nam het in de Europa League op tegen Ajax.

Volgens het Brabants Dagblad heeft FC Utrecht ook interesse in oud-speler Anouar Kali. Kali moet Wout Brama doen vergeten en lijkt qua stijl gelijk aan Brama. De in Utrecht geboren Kali speelde vanaf 2004 in de jeugd van FC Utrecht en vertrok pas in 2013 transfervrij naar Roda JC. In 2014, na slechts één jaar in Kerkrade, keerde de middenvelder weer terug bij FC Utrecht. Daarna vertrok hij naar ploegen in Qatar, alvorens Kali in februari 2016 terugkeerde in Nederland bij Willem II. In totaal speelde Kali al 69 wedstrijden in het eerste van Utrecht, waarin hij 2x scoorde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.