Morgen is het exact een week geleden dat de Jupiler Pro League weer van start ging. Wie zal dit jaar de grootste afstanden moeten afleggen op verplaatsing naar hun tegenstanders? Wij berekenden die afstanden voor u en gaven ze weer in een handig Excel-bestand.afstanden 1a

De kleinste afstand wordt afgelegd tussen de stadions van Kortrijk en Moeskroen, de afstand hiertussen is maar 13,3 kilometer, enkele rit. De grootste afstand is die tussen de Versluys Arena en het Kehrwegstadion (respectievelijk KV Oostende en KAS Eupen). Zij zullen elk eenmalig de grote afstand van 492 kilometer moeten afleggen (heen- en terugrit).

KAA Gent zal zich dit seizoen het minst ver moeten verplaatsen. De eenmalige landskampioen zal dit seizoen in totaal 2399,6 kilometer moeten afmalen om telkens tot bij de tegenstander te komen. KAS Eupen, de club die op het eind van het seizoen het grootst aantal kilometers op de teller zal hebben staan, moet met 4942,4 kilometer meer dan het dubbele van KAA Gent afleggen. De club uit de Oostkantons moet bijna 1000 kilometer meer afleggen dan eerste achtervolger Standard.