Afstanden in 1A: Kortrijk en Moeskroen liggen het dichtst bij elkaar, Eupen moet veel kilometers afleggen

Morgen is het exact een week geleden dat de Jupiler Pro League weer van start ging. Wie zal dit jaar de grootste afstanden moeten afleggen op verplaatsing naar hun tegenstanders? Wij berekenden die afstanden voor u en gaven ze weer in een handig Excel-bestand.afstanden 1a

De kleinste afstand wordt afgelegd tussen de stadions van Kortrijk en Moeskroen, de afstand hiertussen is maar 13,3 kilometer, enkele rit. De grootste afstand is die tussen de Versluys Arena en het Kehrwegstadion (respectievelijk KV Oostende en KAS Eupen). Zij zullen elk eenmalig de grote afstand van 492 kilometer moeten afleggen (heen- en terugrit).

KAA Gent zal zich dit seizoen het minst ver moeten verplaatsen. De eenmalige landskampioen zal dit seizoen in totaal 2399,6 kilometer moeten afmalen om telkens tot bij de tegenstander te komen. KAS Eupen, de club die op het eind van het seizoen het grootst aantal kilometers op de teller zal hebben staan, moet met 4942,4 kilometer meer dan het dubbele van KAA Gent afleggen. De club uit de Oostkantons moet bijna 1000 kilometer meer afleggen dan eerste achtervolger Standard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.