De terugwedstrijd van de 3e voorronde voor de Champions League heeft voor Ajax geen positief resultaat opgeleverd. Na het eindsignaal was de eindstand 2-2, waardoor Ajax genoodzaakt is de vierde voorronde van de Europa League te voetballen.

Na het 1-1-gelijkspel in de Allianz Riviera, de thuishaven van OGC Nice, zou Ajax genoeg hebben aan een doelpuntloos gelijkspel of kleine overwinning om door te gaan naar de play-offs, de laatste fase voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In een goed gevulde Johan Cruijff ArenA werd voor de wedstrijd van start ging een eerbetoon getoond aan Abdelhak Nouri. Voor een minuut was het volledige stadion onder de indruk van een filmpje gemaakt voor Nouri. Even later volgde applaus voor de familie en Abdelhak zelf.

Natuurlijk moest er ook gevoetbald worden, al begon dit niet goed voor Ajax. OGC Nice opende de wedstrijd feller en attractiever, waardoor de ploeg van trainer Lucien Favre al na 3 minuten op voorsprong kwam. Na een korte loopactie van één van de aanvallers van Nice, wist André Onana nog redding te brengen op het eerste schot, maar de Kameroenese keeper was kansloos bij de rebound van Souquet.

Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en werd Ajax sterker. Na 26 minuten werd de sterke periode van Ajax beloond met een doelpunt van Donny van de Beek. Door een knappe draai direct na de aanname kwam van de Beek vrij voor de keeper te staan en schoof de bal links in het doel. 1-1, dit was tevens de ruststand.

Ook de tweede helft startte Ajax goed, wat resulteerde in een doelpunt van Davinson Sánchez. Na dit doelpunt begon Ajax erg in te zakken en kwamen veel passes niet meer aan. In de 79e minuut maakte OGC Nice gebruik van de zwakke periode van Ajax en scoorde Vincent Marcel de 2-2. De inbreng van Klaas-Jan Huntelaar en David Neres had geen zin meer, waardoor 2-2 de eindstand was. Hierdoor is Ajax uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en zit de ploeg uit Amsterdam vrijdag a.s. in de kokers voor de loting van de play-offs voor de Europa League.

 

Advertenties