Cruyff in 2013 over Messi en Neymar: “Je moet niet twee kapiteins op een schip zetten”

In mei 2013 werden de geruchten over Neymar steeds sterker. De sterspeler van Santos zou naar FC Barcelona trekken. Johan Cruyff sprak toen met de Spaanse pers. 

“Je moet niet twee kapiteins op een schip zetten”, zei Cruyff. “Je moet leren van het verleden en in het verleden is gebleken dat dit niet werkt. Wat is de noodzaak voor de komst van Neymar?”

De Nederlandse legende had in eerste instantie natuurlijk ongelijk. Neymar speelde schitterend, won prijzen met Barcelona, het trio ‘MSN’ ontstond… Maar nu, 4 jaar later, is de reden voor het vertrek van de Braziliaan duidelijk. Hij heeft een zeer goede relatie met Messi, laat dat duidelijk zijn, maar hij wil de absolute sterspeler zijn van de ploeg. Bij PSG kan wel. Dit is dan ook de voornaamste reden van de overstap en niet het salaris. Want, zeg nu zelf, wat is het verschil tussen een enorm hoog loon en een belachelijk hoog loon?

Advertenties

One thought on “Cruyff in 2013 over Messi en Neymar: “Je moet niet twee kapiteins op een schip zetten””

  1. Ja maar vergeet de wraak van de Qatari’s niet…. Barcelone wil niet / heeft niet ( laat ik in midden ) het sponsor contract met Qatar Airways verlengd terwijl die dat WEL verwachtten….€ 222 miljoen zeiden de Qatari ? prima dat leggen wij wel neer als wraak – geen probleem…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.