De MLS heeft een bod van 4 miljard dollar aan televisierechten afgeslagen. De voorwaarde was dat de MLS dan wel een promotie/degradatie-systeem zou instellen, en dat zien zij niet zitten.

Het mediabedrijf MP & Silva heeft een bod van 4 miljard dollar uitgebracht om de televisierechten te kopen. De voorwaarde was dus wel dat MLS een pro/rel-systeem zou moeten invoeren.

MP & Silva is eigenaar van Miami FC (Niet te verwarren met het Miami-team van David Beckham), dat in de NASL speelt, de tweede divisie van Amerika. Zij willen dat hun Miami FC in de eerste klasse komt te spelen, maar de MLS wil dat niet, omdat Beckhams team voorrang heeft.

MP & Silva heeft toen extremere maatregelen genomen en een bod van 4 miljard op tafel gelegd, met de voorwaarde dat er een promotie/degradatie-systeem komt met de NASL, dus dat er indirect een kans komt voor Miami FC om te promoveren.

De MLS heeft haar televisierechten lopen bij FOX Sports, Unimas en ESPN, die deal loopt tot 2023 en is 150 miljoen dollar waard.