Hamburger SV heeft naar verluidt tussen 3 en 4 miljoen euro betaald voor Spartaan van Drongelen. In Duitsland tekent hij voor vijf seizoenen, hij is daarmee één van de duurste uitgaande transfers van Sparta in de clubgeschiedenis.

De 18-jarige verdediger krijgt bij HSV het rugnummer 4. Een transfer was al lange tijd duidelijk, hij ontbrak woensdag ook al op de training. De centrale verdediger kwam in beeld bij HSV tijdens de wedstrijd tussen beide partijen: het werd 1-1 door een goal van Rick van Drongelen.

Sparta wist in de slotronde van de competitie te ontsnappen aan play-offs voor degradatie. De club trok Julian Chabot (RB Leipzig),  Franck Bambock (SD Huesca), George Dobson (West Ham United), Dalibor Volas (NK Celje) en Alexandro Craninx (Real Madrid) al aan. Hamburger SV is de oud-club van onder andere Ruud van Nisterooy, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart.

Advertenties