Leuk nieuwtje uit de Jupiler Pro League. Er is een nieuwe trofee in het leven geroepen, nl. voor het beste terrein in de hoogste afdeling. Na elke match zullen er punten uitgedeeld worden door de trainer en aanvoerder van de bezoekers en ook nog door een afgevaardigde van de KBVB. Je kan een maximumscore behalen van 45 punten.

Na de eerste speeldag zijn er nog 2 ploegen met een maximumrapport, nl. KV Mechelen en KAS Eupen. Alle anderen ploegen blijven in de buurt, want ze behaalden allemaal tussen de 42 en 44 punten. Uitzondering: het befaamde kunstgras van Sint-Truiden kreeg maar 31 op 45! De afgevaardigde van de KBVB was nog mild en gaf 13 op 15. Asare en Vanhaezebrouck daarentegen waren minder tevreden over het veld en gaven respectievelijk 10 en 8.

Op het einde van het seizoen worden de punten samengeteld en het beste terrein wordt dan bekroond.

Advertenties