Voorbeschouwing Borussia Dortmund – Bayern München (Duitse Super Cup)

In het Westfalen-stadion nemen Dortmund en Bayern het zaterdagavond tegen elkaar op in het kader van de Duitse Super Cup. Bayern treedt aan als landskampioen en Dortmund als bekerwinnaar.

De strijd om de Super Cup is een bijzondere dit jaar. Niet zozeer om het feit dat Dortmund en Bayern maar weer eens tegenover elkaar staan, maar meer omdat de voorbereidingen van beide ploegen dramatisch verliepen. Dortmund kon onder de nieuwe trainer Peter Bosz niet winnen van Rott-Weiss Essen, VfL Bochum en ook Atalanta Bergamo was te sterk. Alleen van AC Milan werd met 3-1 gewonnen, in het kader van de International Champions Cup.

Bayern beleeft een soortgelijke voorbereiding. Ondanks dat het algemene beeld is dat oefenwedstrijden weinig zeggen, ligt dat voor de manschappen van Ancelotti iets anders.
De Rekordmeister won weliswaar van Chelsea, in alle andere duels tegen topploegen werd Bayern volledig afgemaakt. Tegen AC Milan, Internazionale, Liverpool en Napoli kregen de Duitsers een paar flinke afstraffingen om de oren. Beide trainers zullen zich dus willen bewijzen in deze eerste officiële wedstrijd van het Duite voetbalseizoen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.