Antwerp ging zondagmiddag met de drie punten aan de haal. In Gent won de promovendus met het kleinste verschil. Gent pakt zo nul op zes, terwijl de Antwerpenaren het seizoen beginnen met een knappe vier op zes.

Na het verlies vorige week in Sint-Truiden en de Europese uitschakeling donderdag moest AA Gent zondag winnnen van Antwerp. De thuisploeg begon dan ook dominant aan de wedstrijd. Maar net zoals vorige week tegen Anderlecht zette coach Bölöni een stevig defensief blok neer. De Gentenaren probeerden wel, maar konden Bolat niet bedreigen. Antwerp, dat laag druk zette en lonkte op de counter, zorgde voor het eerste grote doelgevaar. Jaadi rukte op en zag dat Thoelen ver van zijn lijn stond. Vanop circa 35 meter legde hij aan, maar zowel de deklat als de paal hielden de bal uit doel. Vanhaezebrouck en co waren gewaarschuwd, maar tien minuten later was het dan toch prijs. Esiti speelde de bal veel te kort naar Bronn. Jaadi zag het gebeuren en onderschepte de bal. Hij had tijd en ruimte om te beslissen. Vanop de rand van de zestien schoot hij de bal met zijn mindere linkervoet strak voorbij doelman Thoelen. Antwerp profiteert zo van de defensieve blunder van Gent en staat 0-1 voor aan de rust.

Gent
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Na de rust was het spel zeer eentonig. De thuisploeg zocht naar de gelijkmaker maar was niet precies genoeg. De bezoekers dachten niet meer aan aanvallen. Voor Antwerp was het zaak om geen doelpunt meer te slikken en daarvoor hield het team van Bölöni alles uit de kast. Bolat nam bij elke fase uitgebreid zijn tijd en kreeg daarvoor ook een gele kaart. Maar de Antwerpse doelman moest geen wereldsafes uit zijn mouwen schudden. De thuisploeg had wel nog recht op een strafschop, maar kreeg die niet. Er werd niet gescoord in de tweede helft en zo neemt Antwerp haar eerste driepunter van het seizoen mee naar huis. Bölöni mag uitermate tevreden zijn met de vier op zes tegen Anderlecht en Gent. Vanhaezebrouck mag dat niet. Ondanks de titelambities blijft Gent achter met nul op zes.

Vanhaezebrouck Bölöni
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.
Advertenties