Alles zit tegen wat er kan tegenzitten voor KAA Gent momenteel. Gent begint het seizoen 2017/2018 met rampzalige resultaten en het spel dat op de mat gebracht wordt is zeker niet om over naar huis te schrijven. Wordt het ondertussen warm onder de voeten van Hein Vanhaezebrouck?

Alsof de schandalige prestatie in de tweeklepper tegen het Oostenrijkse kneusje Altach nog niet genoeg was, verloor KAA Gent dit weekend in eigen huis tegen Antwerp. Een te laag tempo, veel slordige passes en verkeerde beslissingen deden Gent (weer) de das om. De Gentenaren lijken de slechte vormcurve van vorig seizoen door te zetten, de tijdelijke heropleving in POI buiten beschouwing gelaten.

Maar met slecht voetbal kan je wel nog stevig in het zadel zitten. Kijk maar naar René Weiler bij Anderlecht. Maar dan moeten de resultaten wel goed zijn. En dat is voorlopig helemaal het geval niet bij KAA Gent. Een vroege Europese uitschakeling en een 0/6 in de competitie staan op het bord. En dat tegen allerminst grote ploegen, want dat zijn Altach, STVV en Antwerp toch zeker niet. Het bestuur van La Gantoise heeft al laten weten dat ze ontgoocheld zijn over de Europese prestaties, en over die in onze competitie zullen ze dat allicht ook zijn.

Bovendien lijkt het niet meer te boteren tussen een aantal spelers en Vanhaezebrouck. Niet verwonderlijk, aangezien hij al jaren kort op zijn spelersgroep zit en zijn spelers vaak bekritiseert in de media. Dan kan het na verloop van tijd wel eens beginnen botsen.

Bovenstaand feit, het slechte spel en de dramatische resultaten in achting genomen, lijkt het toch wel warm te worden onder de voeten van Hein. Maar door de eerste titel van Gent en die knappe Europese campagne een paar jaar terug heeft hij natuurlijk wel veel krediet. Maar verliezen op KV Mechelen, altijd een lastige verplaatsing, mag absoluut niet gebeuren. Dan blijven ze achter met een 0/9 en zitten ze in een diepe crisis. Er kan dus maar best gewonnen worden Achter de Kazerne wil Hein zijn eigen hachje redden!

Advertenties